MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Ve Světlé nad Sázavou vyhlásí nejlepší sportovce města roku 2019

Ve čtvrtek 20. února 2020 jsou občané města srdečně zváni do kinosálu Společenského domu, kde budou od 17 hodin slavnostně oceněni nejlepší sportovci

Havlíčkův Brod ožije Masopustním jarmarkem

Oblastní charita Havlíčkův Brod a Mateřské centrum Zvoneček pořádají ve spolupráci s Folklorním souborem Kalamajka a Havlíčkobrodskou dechovkou Masopu

Poznáte a znáte okouzlující města a městečka České republiky? Zahrajte si rozvernou hru o krásných městech

Poznáte a znáte okouzlující města a městečka České republiky? Zahrajte si rozvernou hru o krásných městech naší krásně země, kterou pořádá Sdružení hi

DNES SE STALO

HISTORIE27. února 1784

po silné oblevě postihla Prahu velká povodeň, která dosáhla vrcholu 28. 2., kdy na Staroměstském náměstí bylo 30 cm vody.

VESMÍR27. února 827

byl zaznamenaný 15. průlet Halleyovy komety.

POZVÁNKA OBRAZEM